Mystery House Valkenburg

De eigenaardige conciërge Egidius Theodorus Lumière leefde voor ‘zijn’ bioscoop in het hart van Valkenburg. Hij had altijd een baantje in de cinema gewild, en beschermde deze met zijn leven. Zijn droom werd echter een nachtmerrie. De bezoekers bleven weg en zijn geliefde bioscoop raakte langzaam in verval. Nadat de directeur in 1987 overleed, kwam er een einde aan de bioscoop én aan de droom van de toegewijde Egidius. Gebroken en gekweld bleef hij achter. Niemand heeft hem ooit nog buiten gezien... En hij lijkt niet uit te kijken naar jullie komst…

Mystery House is gevestigd in de oude bioscoop van het pittoreske Valkenburg. De Escape Rooms in het Mystery House zijn elk gebaseerd op oude films, die als vloek in de bioscoop achtergebleven zijn. Elke kamer heeft een eigen thema, een eigen verhaal, en… een eigen oplossing. Alleen door goed samen te werken en elkaars kennis optimaal te benutten kunnen jullie alle hints in de kamer vinden. Lukt het jullie om de raadsels op te lossen en de codes te kraken voordat de 60 minuten weggetikt zijn?





Contactgegevens

De Guascostraat 6
6301 CT Valkenburg
+31437370189
info@mysteryhouse.nl
http://www.mysteryhouse.nl


Openingstijden

7 dagen per week geopend
Maandag t/m woensdag 12:30 – 21:30
Donderdag t/m zondag 10:30 – 21:30

Reserveren via www.mysteryhouse.nl/reserveren



The Lost Flight: top 10 van Nederland!

Juli 1937. Ik kijk mijn navigator aan. Zijn gezicht verraad niet veel, maar ergens bespeur ik onrust. Ik laat me niet van de wijs brengen. De motor van mijn vliegtuig begint te ronken. We er zijn klaa...
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 12

3 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

ma-vr € 98.50, za-zo € 104.50




The Zodiac Letter

13 oktober 1969. Op de redactie van de San Francisco Chronicle is het opeens muisstil. Er is er weer een.. Bij het openen van de envelop valt er een stukje stof op de grond. Alle ogen zijn gericht op ...
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 16

3 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

ma-vr € 98.50, za-zo € 104.50




Asylum Revealed

22 september 1887. Nellie Bly kijkt haar editor bij de ‘New York World’ doordringend aan. “Hoe krijgen jullie me er weer uit, als ik er eenmaal inzit?” “Ik weet het niet… we zullen moeten bewijzen dat...
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 18

3 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

ma-vr € 98.50, za-zo € 104.50




Master Mind

September 1943. Mijn hart bonkt in mijn keel. Mijn handen zijn geboeid en ik zie geen steek. Gelukkig is hij eindelijk weg. De propagandafilms van vanmiddag zijn vast net begonnen. Het is nu of nooit....
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 18

1 tot 2 personen

Moeilijkheidsgraad: Extreem

Je hebt 45 minuten om de kamer uit te komen.

€45,-






Reviews

Review toevoegen

Fantastisch goed met tof verhaal

door Marloes (27-11-2017)

Geweldige ervaring in deze TE GEKKE escape room! De host geeft de hele ervaring nog een extra laagje wat erg leuk is! Goeie puzzels, toffe opdrachten, gewoon een rete goeie kamer!! Aanrader


I got lost....in an amazing experience!

door Bas (14-11-2017)

Absolute must see/do!!!


Fantastische ervaring, ge-wel-dig!! Aanrader!!

door Joelle (14-11-2017)

Super spannende ervaring!! Wat een oog voor detail! Vanaf de ontvangst tot de laatste seconde een onvergetelijke belevenis. WAT GAAF!!! Zeker een aanrader om te doen met je familie, vrienden of collega's... Wij willen meer!!


TheWorldIsInsaneAndTheAsylumIsTheCentreOfItAll

door Paul (14-11-2017)

Helemaal geweldig, nog niet in het Mystery House Valkenburg geweest? Dan heb je nog niets meegemaakt! :)


Verbluffend realistisch en uitdagend

door Rick (09-11-2017)

Asylum revealed was op het moment dat wij er waren pas enkele weken open. Wat een gaaf verhaal en diversiteit aan codes om te kraken. Vooral de VR bril in de ruimte is gaaf. We hebben de uitweg helaas niet binnen de tijd gevonden maar dat maakt het niet minder leuk.


Een avontuur van begin tot einde

door Sabine (05-11-2017)

Vanaf dat je de deur binnen komt lopen...nee eigen zelfs al vanaf het moment dat je het hek aan de straat binnen stapt...zit je in een andere wereld De voormalige bioscoop is fantastisch ingericht en gooit je terug in de tijd. Het verhaal voordat je de kamer ingaat is super en bouwt lekker de spanning en het enthousiasme op En dan stap je 'the lost Flight' binnen...wauw! Aan alle details is gedacht, je gaat letterlijk terug naar de tijd van Amelia en bent een uur lang in een wereld vol avontuur De puzzels zijn uiteenlopend, soms heel pittig en soms heel logisch (naar dat besef je je natuurlijk altijd pas nadat je het hebt opgelost). Ze zijn zo afwisselend dat iedereen wel iets kan oplossen, dat is erg fijn. De tijd vliegt (letterlijk en figuurlijk) voorbij. De afwikkeling is ook erg persoonlijk en fijn Ik vond het serieus jammer dat ik weer terug moest naar de 'gewone wereld'


Fantastisch!

door Esther (04-11-2017)

Niet alleen de Lost Flight is geweldig, ook de Zodiac Killer er Mastermind! De sfeer, de puzzels, de inleiding...allemaal one of a kind!


Van ontvangst tot einde een geweldige trip!

door Mark (02-11-2017)

Je stapt in de voormalige bioscoop meteen in de beleving. Hartelijke crew, leuk barretje maar vooral een super kamer! Leuke vindingrijke manieren om de volgende move te maken. AANRADER!


geweldige kamer, super begeleiding.

door svenne (02-11-2017)

Top. Zeer goede locatie.


Mooi, gevarieerd, slim

door Joost (17-12-2016)

Topkamer, gespeeld met een groep waarvan slechts 2 ooit eerder een kamer gedaan hadden. Tweede tijd met 16.07 over, 0 hints. Leuke sfeer, mooi tempo in de puzzels en redelijk lineair verhaal. Gaan nog een keer terug om andere kamers te doen!


Ultieme relatie test, bizar gaaf

door Jennifer (02-10-2016)

Ik vond het erg leuk dat de ontvangst erg persoonlijk was. Ook dat de man het spel speelde voordat een tijdens we de kamer in gingen. Geen video, maar iemand die je meenam in het verhaal. Ik vond het erg leuk om met 2 personen te doen. Sfeer goed, raadsels divers en goed en duidelijk aangekleed. Aanrader!


Extreem goed

door otto (13-12-2015)

Na de zodiac letter tijdens een vrijgezellen feest gedaan te hebben (en net niet gehaald te hebben) terug gegaan om The Lost Flight te doen. 14:03 over...... en dat met 0 hints. mede door een team vol puzzelaars, We waren pas het tweede team dat er zonder hints uit was gekomen, Beide kamers kan ik ten zeerste aanraden, en ik zal dan ook zeker terug zijn voor de mastermind kamer en de nieuwe kamer begin 2016 #hooked


Uitmuntend

door Gaston (09-11-2015)

Beste escaperooms so far! Geweldige sfeer, aankleding en uitdagende kamers (alle drie gespeeld).


Geweldig

door Tjer (23-09-2015)

Superleuke ontvangst. Geweldige ervaring en meteen verslaafd!! Zodiac kamer is zeer sfeervol en je zit meteen in het verhaal!


Spannend tot de laatste seconde.

door Lonneke (14-09-2015)

Een goed opgezette en spannend vormgegeven escape room. Plezierige en gastvrije ontvangst. Bedankt, we zijn een erg leuke ervaring rijker!


Sfeer, spanning, adrenaline, in een woord TOP!

door Sabine (11-09-2015)

Wauw! Van begin tot eind waande ik mij in een andere wereld. Het klopte allemaal, vanaf het moment dat ik de voormalige bioscoop binnen kwam stappen totdat ik weer op de straat stond. En de bulk adrenaline die ik de hele avond nog gevoeld heb, zegt al genoeg! Een top ervaring, dankzij een super goed uitgedacht en uitgewerkt concept! Chapeau. Ik kom zeker nog een keertje terug


Te Gek

door Erna (08-09-2015)

Heel leuk uur gehad met de familie. Net niet gehaald en voor herhaling vatbaar in een andere kamer


Geweldige ervaring

door Jeske (12-08-2015)

Beide kamers gedaan. Erg leuk uitgedachte thema's en erg uitdagende puzzels. Eerder al andere escape rooms gedaan en deze was de beste tot nu toe. Een must voor de liefhebber!


Leuke, nieuwe en spannende ervaring

door Jean-Paul (25-07-2015)

Ook voor ons een eerste keer en zeker niet de laatste! Op het nippertje met 30 sec op de klok de kamer kunnen verlaten en het voelde als tien minuten. Echt een aanrader! Wij hebben er als vriendengroep een nieuwe hobby bij.


Super gave escape room

door Genevieve (20-07-2015)

Het was onze eerste escape room ervaring maar we zijn meteen hooked! Super leuke room, spel zat goed in elkaar en de ontvangst is niet anders dan gezellig en goed geregeld te noemen. We gaan weer heel snel terug.



Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Escape Room:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: